Home » Dankzij de revalidatie ben je weer snel op de been

Dankzij de revalidatie ben je weer snel op de been

Je hebt een ongeluk of een operatie gehad. Natuurlijk wil je dan weer snel op de been zijn. Daarom kies je voor Revalidatie Den Bosch. Met zijn persoonsgebonden aandacht helpt een fysiotherapeut jou weer snel op de been. je kunt er dus op vertrouwen dat je wee snel fit bent en dat je geen pijn meer hebt.

De verschillende elementen van de behandeling

Revalidatie is een behandeling die bestaat uit verschillende elementen. De behandeling door de fysiotherapeut begint met een persoonlijke intake. Door te kijken naar jouw doelen en omstandigheden kan er een passend behandelplan worden gestart. De revalidatie vindt plaats in een praktijk met behandelruimtes en een oefenzaal. Bovendien moet je ook thuis opdrachten doen. Je krijgt daarom leefregels en een trainingsschema mee naar huis. Bij de daarbij gebruikte effectieve behandelprotocollen sta jij als patiënt altijd centraal. De fysiotherapeut onderzoekt samen met jou hoe jouw doelen het beste bereikt kunnen worden. Middels een digitaal patiëntvolgsysteem kan de fysiotherapeut jouw vorderingen precies monitoren. Bovendien wordt regelmatig met jou geëvalueerd of de behandeling nog naar wens gaat. Dat maakt het mogelijk om de behandeling of jouw doelen tussentijds bij te stellen.

Dry needling kan effectief zijn bij verschillende klachten

Heb je een bepaalde klachten. Wellicht is de behandelmethode dry needling dan effectief. Bij deze behandelmethode worden specifieke spieren door middel van hele dunne naaldjes gestimuleerd. De fysiotherapeut gebruikt deze behandelmethode bij een verzameling verkrampingen. Dit zijn triggerpoints. Deze triggerpoints kunnen vrij pijnlijk zijn. Ze kunnen belemmerend zijn en je dus beperken in je mobiliteit. De fysiotherapeut kan jou met een dry needling behandeling snel en effectief helpen.

De behandeling door dry needling

Heb je gekozen voor de behandelmethode dry needling? De fysiotherapeut analyseert dan samen met jou jouw klachten. Samen gaan jullie op zoek naar jouw triggerpoints. Er wordt gericht in de spierknopen geprikt. De spierknopen kunnen dan ontspannen. Je voelt dat een behandelende spier even verkrampt, maar vrijwel direct daarna kun je je beter bewegen.

 

 

 

hetgedachtenanal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven