Home » De onbekende voordelen van een gezonde leefstijl 

De onbekende voordelen van een gezonde leefstijl 

Iedereen weet inmiddels wel dat het belangrijk is om een gezonde leefstijl te hebben. Hierdoor heb je minder snel kans op overgewicht en heb je een betere conditie. Maar wat veel mensen niet weten, is hoe groot de impact van een gezonde leefstijl eigenlijk kan zijn. Het gaat immers veel verder dan alleen een gezonder gewicht en wat langer kunnen sporten. Er zijn veel meer voordelen te behalen (en tegenwoordig steeds meer). Hoe het kan dat er meer voordelen zijn? Met het groeiende bewustzijn doen organisaties en bedrijven hier ook een bijdrage aan, waardoor zij het aantrekkelijker voor je willen maken om gezond te leven. Daarover lees je hieronder meer.

Wat zegt je lichaam?

Zoals gezegd, helpt een gezonde leefstijl je een gezond gewicht te behalen en behouden. Dit kun je berekenen door je BMI uit te rekenen, ook wel Body Mass Index. Hierbij wordt gekeken wat de gezonde gewichtsschaal is voor jouw leeftijd en lengte. Wat verder ook heel belangrijk is, is dat je organen hierdoor beter hun werk kunnen doen. Je longen hebben het makkelijker, zuiveren de lucht beter en het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. Maar nog belangrijker: je weerstand wordt beter en je zult minder snel ziek worden.

Wat zegt je geest?

Een veel vergeten onderdeel van een gezonde leefstijl, is de mate waarin het je geest beïnvloedt. Je mentale gezondheid is namelijk ook deels afhankelijk van je fysieke gezondheid. Door de juiste voedingsstoffen en het juiste leefpatroon te hanteren, zul je je beter voelen en een kleinere kans hebben op geestelijke problemen als bijvoorbeeld somberheid. Een veelvoorkomend fenomeen in Nederland is namelijk de winterdip. Dit komt door het gebrek aan vitamine D, waardoor mensen zich slap, somber en futloos gaan voelen. Hoewel dit door het gebrek aan zonlicht komt, kun je hier makkelijk op inspelen door je voedingspatroon aan te passen en de ontbrekende vitamine D binnen te krijgen.

hetgedachtenanal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven