Home » Focus op wat je wél kan bij een ergotherapie Bergen op zoom

Focus op wat je wél kan bij een ergotherapie Bergen op zoom

Woon jij in de buurt van Bergen op Zoom en heb jij moeite bij jouw dagelijkse werkzaamheden? Dan kan ergotherapie Bergen op zoom jou uitkomst bieden. Ergotherapie zet zich in voor mensen die hun dagelijkse dingen niet meer kunnen doen. Dit komt dan door bepaalde omstandigheden zoals een ziekte. Wil je meer te weten komen over Ergotherapie en hoe het jou kan helpen? Lees dan verder.

Wat is ergotherapie precies?

Het komt voor dat mensen het lastig vinden om hun dagelijkse activiteiten te doen. Sommige activiteiten worden onmogelijk door bepaalde problemen. Denk bijvoorbeeld aan een ziekte. Een mentale of fysieke ziekte kan het soms behoorlijk pittig maken om dagelijkse werkzaamheden te doen. Denk aan werkzaamheden zoals aankleden, de was doen, eten koken of douchen. Voor mensen die dit niet meer kunnen, is dit vaak ook lastig om te accepteren.

Ergotherapie in Bergen op zoom kan mensen met dit probleem uitkomst bieden. Bij ergotherapie gaat de ergotherapeut samen met jou kijken naar jouw probleem. Wat is het probleem? Waar komt het probleem vandaan? Vervolgens kijkt de ergotherapeut naar hoe je bepaalde werkzaamheden wel zou kunnen doen. Dit kun je bereiken door bepaalde oefeningen, het gebruiken van een hulpmiddel, de activiteit anders proberen te doen en ook door hulp in te schakelen van familie. Hoe heftig jouw situatie ook is, er is altijd iets te vinden waardoor jouw last wordt verlicht.

Een behandeling bij de ergotherapeut

Een ergotherapeut focust zich op oplossingen. Voor het vinden van een oplossing is actie nodig. Daarom komt een ergotherapeut langs op de plekken waar je last hebt van het probleem. Misschien is dat wel thuis, op je werk of op school. Er wordt dan gekeken naar wat je wel kan. Met het versterken van jouw sterke eigenschappen, kom je al een heel eind. Mensen zijn vaak zelfs verbaast in wat ze wel kunnen. Wanneer je dit goed en slim gebruikt, kun je meer dan dat je zelf denkt.

hetgedachtenanal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven