Home » Hoe coaching je creativiteit laat bloeien

Hoe coaching je creativiteit laat bloeien

Ben je eindeloos creatief, maar kun je op de een of andere manier je creativiteit niet tot uiting laten komen of dit niet op de juiste manier gebruiken? Dan betekent dit niet meteen dat het niet goed genoeg is, het is namelijk zo dat je creativiteit soms juist door de kwaliteit een blok op kan vormen voor je. De samenleving is er namelijk op ingericht dat iedereen alles doet volgens de richtlijnen van de kaders die men voor elkaar heeft opgesteld. Dat maakt dat jouw manier van kijken en/of denken wellicht niet meteen begrepen en/of gewaardeerd zal worden. Daar is echter een oplossing voor; coaching. Wie voor coaching Den Haag bijvoorbeeld bezoekt, zal daar dit tegenkomen.

Coaching

Wat is coaching precies? Je zult ongetwijfeld weleens een voetbalcoach of andere sportcoach aan het werk hebben gezien. Deze zijn altijd erg fanatiek en begeleiden hun sporters in hun prestaties. Dit doen ze door te kijken naar de uitvoering en te reflecteren op de trainingen en tips die ze hebben gehad. Dit gecombineerd met de reeds aanwezige wetenschap en de ervaring van de coach, maakt dat hieruit een continu stijgende lijn kan voortkomen. Met de juiste drijfveren en begeleiding kunnen hier topprestaties uit voortvloeien. Hoewel dit sportcoaches betreft, is coaching niet heel anders.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren van coaching. Hierbij kun je denken aan loopbaanbegeleiding, persoonlijke begeleiding, het aanreiken van tips en tools om te leren omgaan met je struikelblokken en het in contact brengen met de juiste kringen. Hierbij kun je denken aan instanties, maar ook aan groepen, organisaties of andere partijen waarbij je lotgenoten/gelijkgestemden in een grote mate aanwezig zijn. De ervaring leert namelijk dat een netwerk van gelijken, dan wel gelijkgestemden, ervoor kan zorgen dat een groot deel van de moeilijkheden en struikelblokken kan wegnemen waar je tegenaan loopt. Verder bouw je hiermee eveneens een sterk support system om je heen, wat in zowel goede als mindere tijden altijd goed van pas kan komen.

hetgedachtenanal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven