Home » Hoe help je je transgender kind?

Hoe help je je transgender kind?

Voordat we het hebben over wat u voor uw transgender kind kunt doen, is het belangrijk dit onderwerp te definiëren. Een transgender of transkind wordt gedefinieerd als een kind wiens geslacht niet overeenstemt met het geslacht dat hem of haar is toegewezen bij de geboorte. Met andere woorden, volgens de VU genderpoli kan je kind als jongen geboren worden, maar zich alleen als meisje voelen. Natuurlijk moet hij of zij dit duidelijk aan u hebben uitgelegd. Het is niet genoeg dat je iets vermoedt.

Hoe ga je om met je kind dat trans is?

Een van de eerste dingen die je moet doen als je kind je vertelt dat hij of zij trans is, is erkennen dat hij of zij moedig is. Je kind heeft verschillende fasen doorgemaakt die zijn zekerheden zeker aan het wankelen hebben gebracht en hem kwetsbaar hebben gemaakt. Het is belangrijk dat je jouw kind laat zien dat je begrip hebt voor de emoties die hij of zij doormaakt. Aarzel niet om je kind te laten weten wat je vindt van het nieuws dat hij of zij je brengt. Je kan zelfs aan je kind uitleggen, maar zorg ervoor dat u de juiste woorden gebruikt, dat je je hulpeloos voelt. Zoek dan hulp bij verenigingen of professionals met ervaring op dit gebied.

Wat je kan doen om jouw trans-kind te helpen

Het is belangrijk dat je jouw kind dat je dit nieuws heeft verteld, dat zeer ernstig kan zijn, probeert gerust te stellen. Jouw steun en aanmoediging zullen hem of haar enorm helpen op dit pad dat hij of zij wenst te volgen. Het kind moet begrijpen dat zijn of haar beslissing niets zal veranderen aan de relatie die jullie hebben, noch aan de liefde die jullie hem of haar geven. Bovendien moet je jezelf laten voorlichten over wat je in deze situatie moet doen, zodat je jouw kind de steun kunt bieden die het echt nodig heeft.

hetgedachtenanal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven