Home » Lymfoedeem Breda | Behandelingsopties

Lymfoedeem Breda | Behandelingsopties

Lymfoedeem is de zwelling, beklemming en ongemak in de aangetaste ledematen veroorzaakt door een ontsteking van spieren, pezen, ligamenten, gewrichten of andere delen van het lichaam. Schade of blokkades van het lymfestelsel zijn de oorzaak van lymfoedeem, maar bij kankerpatiënten wordt de schade meestal veroorzaakt door een operatie of radiotherapie.

Hoewel er geen remedie voor lymfoedeem is ontwikkeld, zijn er bepaalde behandelingen die specialisten zoals Lymfoedeem Breda kunnen gebruiken om zwelling te verminderen en de pijn die met de ziekte gepaard gaat, te beheersen.

Behandelingsopties

De behandeling van lymfoedeem is gericht op het verminderen van zwelling en het beheersen van symptomen. Vroegtijdige behandeling kan de behandeltijd verkorten en zich richten op het verminderen van zwelling en het beheersen van pijn. Lymfoedeembehandeling kan pneumatische compressie omvatten, een compressiekledingstuk dat een mouw is die wordt gedragen om vloeistof uit het ledemaat te verwijderen. Pneumatische compressie is een type compressie-apparaat dat wordt gebruikt bij lymfoedeem en is aangesloten op een pomp om de mouwen op te blazen die druk uitoefenen op de ledematen. Ook hebben bindweefselmassage effecten bewezen nuttig te zijn bij het verlichten van pijn in de aangetaste gebieden.

Specialistische oedeemtherapie

Hoewel er niet één behandeling is voor lymfoedeem, kunnen er stappen worden ondernomen om de symptomen te beheersen. Deze stappen omvatten specifieke lymfatische therapie om de lymfestroom te vergroten, die moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde en gecertificeerde lymfoedeemtherapeut of iemand die een gespecialiseerde lymfatische oedeemtherapie heeft ondergaan. Dit is een combinatie van verschillende soorten lymfatische geneesmiddelen die onder andere worden gebruikt voor de behandeling van lumbaal lymfoom, lymfatische ziekte, lymfosarcoom en fibromyalgie.

Laatste gedachten

Meestal raadt een arts een combinatie van deze behandelingen aan, evenals een verscheidenheid aan andere behandelingen, zoals fysiotherapie. In de meest ernstige gevallen kunnen patiënten worden geadviseerd om microchirurgische chirurgie te ondergaan om de symptomen van lymfoedeem te verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Bij gebrek aan effectieve behandeling moeten de meeste patiënten leren leven met chronische zwellingen.

hetgedachtenanal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven