Home » Op zoek naar een homeopathische arts?

Op zoek naar een homeopathische arts?

Ben je op zoek naar een homeopathische arts? Wanneer je last hebt van lichamelijke klachten waar je liever geen chemisch medicijn voor wilt gebruiken, dan ben je bij een homeopathische arts aan het goede adres. Bij homeopathie wordt uitgegaan van het zelfherstellende vermogen van de mens. Alle cellen in jouw lichaam streven ernaar in balans te zijn. Wanneer er onbalans is, bijvoorbeeld wanneer je verkouden bent, gaat dit in de meeste gevallen vanzelf voorbij. Het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam zorgt ervoor dat je weer gezond wordt. Wanneer je immuunsysteem laag is, dan kan het zijn dat je lichaam wat extra hulp nodig heeft. Door homeopathische middelen wordt dit zelfherstellend vermogen op een natuurlijke manier verhoogd.

Wat is homeopathie?

  • Een homeopathische arts gaat uit van drie principes. Het eerste principe, gelijksoortigheid, houdt in dat je verschijnselen van ziektes behandelt met een middel dat bij gezonde mensen ook verschijnselen oproept die overeenkomen met de symptomen van de ziekte. Zo veroorzaakt een verkoudheid een loopneus en tranende ogen. Een ui veroorzaakt ook deze verschijnselen. Door deze in een verdunde vorm toe te dienen wordt de verkoudheid op een natuurlijke manier verholpen.

 

  • Het tweede principe van een homeopathische arts is een gepotentieerde werking. Sommige stoffen zijn in hun normale dosering schadelijk, waardoor homeopathische middelen verdund zijn. Deze worden vermengd met water of alcohol om stapje voor stapje de juiste verhouding te creĆ«ren. De middelen worden ook geschud zodat ze hun genezende werking behouden. Homeopathische geneesmiddelen zijn wettelijk erkend en in sommige gevallen landelijk geregistreerd. Dit houdt in dat er een vergoeding mogelijk is vanuit de Nederlandse zorgverzekering.

 

  • Het derde principe van een homeopathische arts is de aandacht voor de gehele mens. Door te zoeken naar de achterliggende oorzaak van de klacht, worden de lichamelijke klachten bij de bron aangepakt. In tegenstelling tot de werkwijze van een huisarts, waarbij puur naar de symptomen gekeken wordt, richt een homeopathische arts zijn visier op het hele lichaam. Dit maakt dat homeopathie een allesomvattende manier van lichamelijke heling is.

hetgedachtenanal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven