Home » Valpreventie ouderen

Valpreventie ouderen

Oud zijn kan een uitdaging zijn. Met het ouder worden wordt het menselijk lichaam kwetsbaarder en vatbaarder voor verwondingen. Het risico om te vallen bij ouderen is veel groter dan bij jongeren. Bejaarden hebben een verminderde spiermassa naast de verminderde neurale controle van de hersenen. Dat vertraagt de reactie en daarmee de kans op letsel. Het verlies van evenwicht kan ook de kans op vallen vergroten. Valpreventie ouderen biedt enkele handige tips en oefeningen om vallen te voorkomen. Minder vallen betekent minder blessures en problemen. Valpreventie ouderen zal ook de nodige aanpassingen aan je huis voorstellen die de mobiliteit en toegankelijkheid kunnen verbeteren. Het gekwalificeerde personeel staat voor je klaar om je te helpen.

Shockwave behandeling

Naast fysieke hulp worden er ook enkele lichte oefeningen geboden, die je kunnen helpen om beter in je huis te navigeren. De aanbevolen oefeningen zijn eenvoudig en afgestemd op je leeftijd. Maar wat als je toch valt? Maak je dan geen zorgen, er zijn namelijk meerdere behandelingen die je lichaam kunnen helpen genezen. Shockwave behandeling is een van de beste behandelingen die er zijn. Het kan ook worden gebruikt om de mobiliteit te vergroten en zo het risico op vallen te verkleinen.

Behandelingsmethode

Alvorens over te gaan tot shockwave behandeling wordt er een echo gemaakt om de valschade vast te stellen. Bij het bepalen van de omvang van de schade wordt een passend plan voor schokgolfbehandeling aanbevolen. De bloedtoevoer naar het beschadigde gebied wordt vergroot. Een verhoogde bloedcirculatie versnelt het herstelproces en het lichaam zal snel genezen. Het kan ook worden gebruikt om peesontsteking en andere chronische pijnen te behandelen. Schokgolven zijn ook effectief bij de behandeling van het myofasciaal pijnsyndroom. Over het algemeen zijn meerdere sessies nodig om de pijn te verlichten. Sessies zijn kort en duren meestal 20 minuten. De meeste mensen voelen zich beter na 3-5 sessies. Bovendien worden bij deze behandelmethode geen medicijnen voorgeschreven.

 

hetgedachtenanal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven