Home » Wat is een acupressuur behandeling?

Wat is een acupressuur behandeling?

Een acupressuur behandeling is een pittige behandeling waarbij er met beleid een diepe druk wordt uitgeoefend om specifieke orthopedische klachten te verlichten. Het wordt toegepast bijvoorbeeld als je last van stuitje hebt, verschillende pijnklachten, vrouwen met specifieke hormonale klachten en personen met littekens door ongevallen of operaties. Hoe snel het herstel verloopt hangt af van meerdere factoren zoals de aard van je klacht, je leefstijl, je mindset en of je nog aanvullende voeding en supplementen slikt om zo alles grondig aan te pakken. Een andere naam voor acupressuur is drukpuntmassage en het is een medicatievrije en effectieve behandeling voor de behandeling van pijn aan gewrichten en spieren.

Hoe weet je of een behandeling werkt?

Acupressuur is niet te vergelijken met acupunctuur, doordat er geen naalden bij gebruikt worden. Om te kijken hoe effectief de behandeling in jouw persoonlijke situatie is wordt er voor en na iedere behandeling een cijfer gegeven aan de pijn die je ervaart. Tevens wordt er gekeken hoe soepel je bent voor en na iedere behandeling. Het aantal behandelingen hangt af van de aard van je klacht, je herstellend vermogen, het adequaat inzetten van vervolgbehandelingen en de kwaliteit van de behandeling.

Waarbij kan acupressuur helpen?

Een behandeling van acupressuur kan helpen bij verschillende klachten. Bij hoofdpijn kan het toegepast worden bij tweezijdige hoofdpijn, eenzijdige hoofdpijn of migraine, spanningshoofdpijn of pijn bij het slapen. Daarnaast kan het ingezet worden bij pijn aan de kaken, nekpijn zoals een stijve nek, pijn aan de nek bij het opzij kijken of een verrekte nek door een whiplash of andere oorzaken. Bij schouderklachten kan het helpen bij pijn tussen de schouderbladen, pijn aan de schouders die erger wordt als je inademt, pijn naast de schouderbladen en langs je wervelkolom, pijn aan de voor of achterzijde als je je arm optilt of naar achteren strekt. Ook kan het helpen bij pijn aan je armen, polsklachten en vingerklachten, verschillende soorten rugpijn, pijn in je heupen, kniepijn, pijn in je benen en pijn aan je enkel of voet.

hetgedachtenanal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven